Tietosuojakäytäntö ja evästeet

Tarkistettu: 01.04.2019

Tietosuojakäytäntö

1. Verkkosivuston tarkoitus

Verkkosivuston Viikkotarjoukset.fi tarkoitus on tarjota kokonaiskuva viikon tarjouksista ja tarjouslehdistä sekä suomalaisilta että kansainvälisiltä yrityksiltä.

Voit vapaasti käyttää sivuston Viikkotarjoukset.fi palveluja ilman kirjautumista, esimerkiksi hintavertailua, tarjous- ja tuotehakuja sekä lukea tarjouslehtiä.

Lisäksi Viikkotarjoukset.fi tarjoaa mahdollisuuden luoda käyttäjäprofiili, jonka avulla voit käyttää erikoistoimintoja kuten oman ostoslistan luominen ja sen jakaminen ystäviesi ja perheesi kanssa, tarjousvahdin käyttö ja tarjouksiin liittyvien ilmoitussähköpostien vastaanottaminen, infosähköpostien vastaanottaminen valitsemistasi tarjouslehdistä sekä tapahtumasähköpostit erityisistä tapahtumista (kuten Black Friday).

Viikkotarjoukset.fi -sivustolle on tärkeää, että käyttäjänä voit tuntea olosi turvalliseksi sen suhteen, miten käytämme ja käsittelemme verkkosivuston käytöstä/ käyttäjäprofiilin luomisesta keräämiämme henkilökohtaisia tietoja. Seuraavissa osioissa kerrotaan, miten käsittelemme henkilötietojasi.

2. Sivuston käytöstä kerättävä tieto

Verkkopalvelimen liikenne
Kun vierailet verkkosivullamme, verkkopalvelin rekisteröi joissakin tapauksissa tietoja (lokitietoja) vierailustasi anonyymisti, kuten selaintyyppi, vierailun nettiosoite, vierailun kesto ja muuta tietoa kuten IP-osoite. IP-osoite (Internet Protocol) on numero jonka palveluntarjoajasi automaattisesti jakaa reitittimellesi kun kirjaudut nettiin. Ylläolevat tiedot säilytetään enintään seitsemän päivää ja niitä käytetään pääasiassa virheiden paikantamiseen ja syiden selvittämiseen suhteessa verkkopalvelimeen. Taataksemme yksityisyytesi, IP-osoitettasi ei yhdistetä muihin henkilötietoihisi.

Yleinen sivuston käyttö
Yllä mainittujen, verkkopalvelimen rekisteröimien tietojen lisäksi tallennamme myös tilastotietoa koskien verkkosivuston käyttöäsi, kuten esimerkiksi mitä lehtiä luet, kuinka monta sivua sekä käyttämäsi hakusanat. Edelleen perustuen IP-osoitteeseesi tai selaimen astuksiin, arvioitu maantieteellinen sijaintisi rekisteröidään tietokantaan kun vierailet sivustolla. Nämä tiedot ovat välttämättömiä, jotta voimme näyttää sinua lähinnä olevien kauppojen tarjouslehtien tiedot. Nämä tiedot tallennetaan täysin anonyymisti satunnaisen, evästeeseen tallennetun numerokoodin kautta tietokoneellesi / mobiililaitteellesi. Sinun pitää siis hyväksyä evästeiden käyttö voidaksesi käyttää sivustoa. Voit peruuttaa tämän hyväksynnän milloin vain poistamalla evästeet laitteeltasi, jolloin sinut "unohdetaan" sivustolta Viikkotarjoukset.fi. Tämä merkitsee kuitenkin todennäköisesti ettei sivusto toimi oikein ja sinun pitää myös luoda ostoslistasi alusta uudelleen jos haluat jatkaa toiminnon käyttöä. Voit lukea lisää käyttämistämme evästeistä ja niiden tarkoituksesta alla olevasta Evästekäytäntö-osiosta.

Kerättyä tietoa voidaan käyttää myös tilastoihin koskien verkkosivuston käyttöä.

3 .Käyttäjäprofiilin luomisesta kerättävä tieto

Käyttäjäprofiilin tiedot
Jos luot käyttäjäprofiilin Viikkotarjoukset.fi, sinun pitää ilmoittaa meille nimesi ja sähköpostiosoitteesi sekä luoda oma salasanasi. Viikkotarjoukset.fi kontrolloi kerättyjä henkilökohtaisia tietoja (katso yhteystietomme alempaa). Tätä tietoa tarvitaan, jotta voimme helpottaa sisäänkirjautumista profiiliisi, esimerkiksi sähköpostiosoitettasi ja salasanaasi hyödynnetään kirjautumisen yhteydessä. Jatkossa sähköpostiosoitettasi käytetään tärkeistä muutoksista ilmoittamiseen verkkosivulla tai tietosuojakäytännöissä. Voit poistaa käyttäjäprofiilisi ja kaiken siihen liittyvän tiedon milloin vain.

HUOM: Jos luot käyttäjäprofiilin Facebook-tilisi kautta, Facebookin kirjautumistietosi ja Facebookin app-id numero jaetaan ja tallennetaan sivustolle Viikkotarjoukset.fi. Voit poistaa Facebook-yhteyden milloin vain, jolloin kaikki Facebookin liittyvät tiedot ja käyttäjäprofiilisi sivustolla Viikkotarjoukset.fi poistetaan tietojärjestelmästämme ( mikäli et ensin ole luonut erillistä salasanaa profiilillesi sivustolla Viikkotarjoukset.fi ennen Facebook-yhteyden katkaisua).

Ostoslista
Jos luot ostoslistan käyttäjäprofiiliisi, kaikki tiedot tarjouksista, tuotteista, hinnoista yms. jotka lisäät ostoslistaasi tallennetaan tietojärjestelmäämme ja yhdistetään profiiliisi. Tämä mahdollistaa ostoslistaan kirjautumisen ja sen muokkaamisen kaikilta laitteilta. Voit poistaa ostoslistan tiedot milloin vain.

Tarjousvahti ja siihen liittyvät sähköpostit
Jos luot tarjousvahdin profiiliisi, kaikki tiedot valisemistasi kauppaketjuista ja tuotteista joista haluat tarkastella tarjouksia, tallennetaan tietojärjestelmäämme yhdistetään käyttäjäprofiiliisi. Tämä mahdollistaa tarjousvahtiin kirjautumisen ja sen muokkaamisen kaikilta laitteilta. Voit poistaa tarjousvahdin tiedot milloin vain.

Jos sallit valinnaiset tarjousvahdin lähettämät sähköpostit, tulet vastaanottamaan valikoiman tarjousvahdin löytämistä tarjouksista sähköpostiisi valitsemanasi viikonpäivänä. Tarjousvahdin sähköpostit lähetetään samaan sähköpostiosoitteeseen, jota käytät kirjautumiseen. Voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä nämä sähköpostit tarjousvahdin asetusten kautta.

Infosähköpostit ja tapahtumasähköpostit
Käyttäjäprofiilin osiossa "Infosähköpostit" voit ottaa käyttöön/poistaa käytöstä Infosähköpostit valinnaisten kauppaketjujen osalta. Kun sallit Infosähköpostit joltakin kauppaketjulta, tulet vastaanottamaan ilmoituksen käyttäjäprofiilisi sähköpostiisi aina, kun kyseinen kauppaketju julkaisee uuden tarjouslehden sivustolla Viikkotarjoukset.fi. Infosähköpostin asetukset tallennetaan tietojärjestelmään ja yhdistetään käyttäjäprofiiliisi, jotta asetus toimii. Voit ottaa Infosähköpostit pois käytöstä milloin vain jolloin asetukset poistetaan tietojärjestelmästä.

Sähköpostien jäljitys
Käyttäjäprofiilin tapahtumasähköpostiosiossa voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä tapahtumasähköposteja tietyistä tapahtumista (kuten Black Friday, erilaiset loma-ajat yms.). Jos sallit tapahtumasähköpostit, tulet vastaanottamaan rajoitetun määrän muistutuksia sähköpostiisi tapahtuman lähestyessä. Tapahtumasähköpostin asetukset tallennetaan tietojärjestelmään ja yhdistetään käyttäjäprofiiliisi, jotta ominaisuus toimii oikein. Voit ottaa tapahtumasähköpostit pois käytöstä milloin vain, jolloin asetukset myös poistuvat tietojärjestelmästä.

Viikkotarjoukset.fi käyttää sähköpostien jäljitystä kaikkien lähetettyjen sähköpostien osalta. Näin voimme todentaa, onko sähköposti vastaanotettu, avattu, avaamisen ajankohta, käytettiinkö viestissä olevia linkkejä, estettiinkö sähköpostiviesti, palautuiko viesti lähettäjälle koska sähköpostiosoite ei ole enää voimassa, peruttiinko tilaus tai luokiteltiinko viesti roskapostiksi. Tätä tietoa käytetään vain tilastollisiin tarkoituksiin, viestien sisällön optimointiin ja mahdollisiin sähköpostiliikenteen häiriöiden selvittämiseen ja korjaamiseen.

Henkilötietojasi käytetään pääasiassa tilaamiesi palvelujen toimitukseen sekä tuotetietojen ja tarjousten mukauttamiseen. Voimme myös käyttää henkilötietojasi tarjotaksemme sinulle lisätietoa tuotteistamme ja palveluistamme tai lähettääksemme sinulle tietoa muista tuotteista ja palveluista joista saattaisit olla kiinnostunut (silloin kun olet sitä pyytänyt). Henkilötietoja voidaan myös käyttää tilastollisiin tarkoituksiin koskien verkkosivuston käyttöä.

Kaikki henkilötiedot käsitellään ja tallennetaan vain, jos olet antanut ne meille vapaaehtoisesti. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi profiilin luomista tai ylläpitämistä sivustolla Viikkotarjoukset.fi, kyselyyn vastaamista tai muuten vapaaehtoisesti annettuja tietoja.

4. Tietojen luovuttaminen

Yleisesti ottaen Viikkotarjoukset.fi ei luovuta hallussamme olevia henkilötietoja. Kaikki keräämämme tiedot on tallennettu Googlen pilvipalveluun perustuville palvelimille, joten emme voi poissulkea sitä mahdollisuutta, että tietoa voidaan tallentaa myös EU:n ulkopuolelle Googlen palvelimille, kuten USA:aan. Tietojenkäsittelysopimuksemme Googlen kanssa takaa kuitenkin, että myös EU:n ulkopuolella tapahtuva tietojen käsittely noudattaa EU:n tietosuojadirektiivejä.

Joissain tapauksissa saatamme luovuttaa henkilökohtaisia tietoja, mikäli se on välttämätöntä oikeutetun edun saavuttamisen vuoksi tai oikeuden määräyksen perusteella. Näissä tapauksissa luovutamme ainoastaan vaaditut tiedot tiettyyn tarkoitukseen ja vain niille osapuolille joita luovuttamisvaatimus koskee.

Tiedot luetuista tarjouslehdistä, käytetyistä avainsanoista verkkosivuston yleisestä käytöstä voidaan jakaa tilastollisesti kolmansien osapuolien kanssa, ilman tunnistettavia henkilökohtaisia tietoja.

4.1 Tarkempia tietoja henkilötietojen käsittelystä Facebookin kautta kirjauduttaessa

Jos kirjaudut sivustolle Viikkotarjoukset.fi Facebookin kautta, sinut ohjataan edelleen Facebookiin, jossa vaaditaan tunnistautuminen. Facebook on vastuussa tietojesi käsittelystä tämän yhteyden osalta, ja viittaamme Facebookin ehdot henkilötietojen käsittelyn osalta.

5. Henkilökohtaisten tietojen käsittelyn lailliset perusteet

Viikkotarjoukset.fi käsittelee henkilötietoja Tanskan henkilötietolain edun tasapainottamista koskevan säännön pohjalta. Meidän oikeutettu etumme muodostuu mahdollisuudesta lähettää pyytämiäsi sähköposteja ja yksilöllistää niiden sisältöä.

6. Kuinka suojaamme henkilökohtaiset tietosi?

Käytämme teknisiä ja organisatorisia varotoimia henkilötietojesi suojaamiseksi manipulaatiota, katoamista, tuhoamista tai ulkopuolisten henkilöiden tarkasteluyrityksiä vastaan. Turvallisuuskäytäntöjämme tarkastetaan jatkuvasti uusimman teknisen kehityksen mukaisesti.

Emme kuitenkaan voi taata, että tiedot voidaan suojata 100% sellaisilta tahoilta, jotka haluavat ja onnistuvat kiertämään turvallisuusvarotoimemme ja näin saamaan pääsyn tietojen jakamiseen Internetin kautta, esimerkiksi sähköpostitse.

7. Asiakkaan oikeudet henkilökohtaisten tietojensa poistamiseen, korjaamiseen ja luovuttamiseen

Olet oikeutettu pyytämään tietoja siitä, miten henkilötietojasi käsitellään: voit myös pyytää meitä korjaamaan, estämään tai poistamaan virheellisiä henkilötietojasi. Sinulla on myös oikeus pyytää tietojasi erillisessä tiedostossa muualla tapahtuvaa käyttöä varten ( vain jos olet luonut profiilin sivustolle). Jos haluat tehdä tällaisen pyynnön, ota meihin yhteyttä alla olevien yhteystietojen avulla.

Voit myös tehdä valituksen henkilötietojesi käsittelystä kotimaasi tietosuojaviranomaiselle tai suoraan Tanskan tietosuojaviranomaisen verkkosivustolla.

Sivuston Viikkotarjoukset.fi vierailijana sinulla on oikeus vastustaa automatisoituja päätöksiä (profilointia) ja velvoittamaton oikeus vastustaa tietojesi käyttöä suoramarkkinointitarkoituksiin. Koska kaikki mainokset sivustolla Viikkotarjoukset.fi mahdollistetaan evästepohjaisilla kolmansien osapuolien palveluilla, suosittelemme että poistat/estät evästeet kuten selostettu osiossa Evästekäytäntö, jos haluat välttää profilointia/suoramarkkinointia. Sinun on kuitenkin oltava tietoinen, että evästeiden poistaminen/estäminen voi vaikuttaa siihen, ettei sivusto välttämättä toimi oikein.

Näihin oikeuksiin saattaa olla olemassa ehtoja ja rajoituksia. Siten ei voi olla varmuutta siitä, että sinulla esimerkiksi on oikeus tiedonsiirtoon kaikissa tapauksissa - tämä riippuu aina olemassa olevista olosuhteista tietojenkäsittelytoiminnassa.

Henkilötietoja joita Viikkotarjoukset.fi kerää verkkosivuston yleisen käytön yhteydessä, käyttäjäprofiileista ja niihin liittyvistä tiedoista ei käytetä mainontaan paitsi ainoastaan siinä laajuudessa mihin olet antanut luvan kirjautuessasi tiettyyn palveluun/ominaisuuteen.

8. Kuinka kauan tietosi säilytetään?

Viikkotarjoukset.fi säilyttää käyttäjäprofiiliin ja ominaisuuksiin liittyvät henkilötietosi siihen asti, kunnes poistat käyttäjäprofiilisi tai pyydät meitä tekemään niin. Kaikki valinnaiset ominaisuudet profiilissasi voidaan ottaa pois käytöstä milloin vain ja samalla poistaa niihin liittyvät tiedot tietojärjestelmästä ilman käyttäjäprofiilin poistamista.

Kaikki se anonyymi tieto, jota Viikkotarjoukset.fi rekisteröi sivun käytöstä, esimerkiksi käytetyt hakusanat ja luetut tarjouslehdet, säilytetään määräämättömäksi ajaksi niin kauan kuin sitä tarvitaan tilastotietoon ja vastaaviin tarkoituksiin. Juuri tämä on syynä siihen, että tietoja kerätään anonyymisti, ilman tunnistettavia tietoja.

Jos olet luonut käyttäjäprofiilin sivustolle Viikkotarjoukset.fi, voit milloin vain poistaa profiilisi kirjautumalla sisään ja painamalla nappia "Poista profiili" (kohdassa "Oma profiili" ja "Omat tiedot"). Voit myös ottaa meihin yhteyttä ja pyytää poistamaan profiilisi - löydät yhteystietomme sivun alaosasta. Säilytämme profiilin tiedot noin kuukauden sen jälkeen kun olet pyytänyt profiilin poistamista. Pyrimme kuitenkin poistamaan profiilisi heti pyynnön vastaanotettuamme.

9. Sovellettava laki ja oikeudenkäyntipaikka

Tanskan lain mukaisia säännöksiä oikeiudenkäyntipaikasta (tuomioistuimen valinta jne.), poikkeuksena käytettävä lainsäädäntö, sovelletaan verkkosivuston käyttöön. Kaikki kiistat liittyen näihin käytänteisiin ja verkkosivuston käyttöön, joita osapuolet eivät keskenään pysty ratkaisemaan, ratkaistaan tanskalaisessa tuomioistuimessa.

10. Muutokset

Voimme milloin tahansa tehdä muutoksia tähän asiakirjaan. Siksi sinun pitää säännöllisin väliajoin tarkistaa tämä asiakirja muutosten varalta katsomalla sivun yläosassa olevaa päiväystä. Mikäli jatkat sivuston käyttöä, hyväksyt samalla muuttuneet kaÿttöehdot. Mikäli muutokset vaikuttavat oleellisesti henkilötietojesi käsittelyyn, otamme aktiivisesti sinuun yhteyttä ja kerromme näistä muutoksista.

11. Kysymykset

Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentoitavaa, olet tervetullut ottamaan meihin yhteyttä. Löydät yhteystietomme alempaa.

Evästekäytäntö